dimarts, 27 de gener del 2015

PROJECTE EXPLORA: Electricitat i magnetisme

     Dins del projecte "Explora" que es duu a terme aquest curs a l'escola, Julio Martos, pare de Julio, va vindre a la classe a realitzar algunes experiències sobre electricitat i magnetisme.

     La primera va consistir en la creació d'una pila amb materials que podem trobar per casa;: pots de refresc, aigua, vinagre, llapisseres, cables...


     Va plenar els pots amb aigua i vinagre i va enganxar els cables als pots, que són d'alumini, amb unes pinces de cocodril.


     Per últim va introduir les llapisseres i les  va conectar en sèrie per tal de tancar el circuit. Per a veure si hi havia electricitat va posar una pereta "led" que, efectivament, es va encendre.



     La seguna experiència va tractar sobre magnetisme. Després d'explicar la relació existent entre electricitat i magnetisme va realitzar una sèrie de pràctiques amb imants que van resultar molt divertides i enriquidores.



     L'imant cau a diferent velocitat quan passa dins d'un tub metàl·lic. On està el truc?



     La màgia del magnetisme! Una peça de ferro es mou per damunt de la taula sense que ningú la toque. Com és possible?




     Amb un imant i pols de ferro es pot veure com es dibuixen una sèrie de línies que formen el camp magnètic generat per l'imant.


     Va ser una vesprada molt interessant, divertida i profitosa. A repetir!



     Com ampliació a les activitats realitzades a classe ací podem veure altres dos que també ens aclariran alguns aspectes sobre magnetisme. La primera és un video sobre el camp magnètic de la Terra. El segon video ens ajuda a entendre les forces d'atracció i repulsió dels imants segons la seua polarització positiva o negativa.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada